En tot slot, een moderne draai aan een oud recept; bekend bij de meeste grootouders. Met deze espuma van eierlikeur laat je de oudere generatie zien dat niet alles vroeger beter was.
300ml eierlikeur
200ml room
Roompatroon
Slagroomspuit
Klop de eierlikeur en room samen tot een gladde massa. Voeg dit mengsel toe aan de slagroomspuit en laat het rusten in de koelkast. Voor het serveren van de eierlikeur is het belangrijk om de slagroomspuit goed te schudden, zodat de vloeistoffen goed gemengd blijven.
Laat twee slagroompatronen in de slagroomspuit leeglopen, zodat het met de juiste druk en luchtigheid kan worden geserveerd.
In combinatie met een goed kopje koffie en een regionale koek is dit de perfecte middag snack.
Als je het proces van sommige van deze recepten iets gemakkelijker wilt maken, kun je onze unieke roompatroon gebruiken in combinatie met onze smaakparels. Je kunt eenvoudig de smaakparels in de roompatroon plaatsen en exotische smaken aan elk gerecht toevoegen.
Veel mensen voegen olijfolie toe aan salades voor een betere smaak, maar wat als je een stap verder gaat en citroeninfusie-olijfolie maakt die de rauwe groenten die je hebt nog lekkerder maakt? Het maken van citroeninfusie-olijfolie is extreem eenvoudig, je hoeft alleen maar de schil van de citroenen te verwijderen en ze in een slagroomspuit met wat olijfolie te plaatsen. Nadat je je slagroomspuit een keer hebt opgeladen, moet je het een paar keer schudden en het mengsel 5 minuten laten staan, zodat de citroen goed in de olijfolie kan trekken en het dan klaar is voor gebruik.
1 grote citroen
1 kop olijfolie